Hierontahoidot

HUOM! Hieronnan jälkeen on tärkeää pitää huolta nesteytyksestä ja juoda tavanomaista reilummin vettä. Hoitojen jälkeen olisi hyvä, jos voisit rauhoittaa tekemisesi ja antaa kehon omaksua hoidon vaste.

Lyhyet hoidot

Kiinalainen Qi Gong Anmo päänkäsittely 30 min    35 €

Hoito rauhoittaa mieltä, kirkastaa ajatuksia ja tasapainottaa kehon vitaalienergiaa. Hoidossa käsitelleen 15 akupunktiopistettä pään ja kasvojen alueella.

Jalkojen meridiaanihieronta 30 min    35 €

Jalat hierotaan polven alapuolelta lämpimässä vesihauteessa. Hoito lisää veren ja nesteiden kiertoa jaloissa.

Shiatsu-hieronta

(Shiatsu-hieronnassa suosittelen pukeutumaan mukaviin pitkähihaisiin ja -lahkeisiin vaatteisiin.)

Shiatsu-hieronta: Niska-hartia-kädet-kasvot 45 min                     40 €

Niska-hartia-alueen lisäksi hieron kädet. Kasvojen ja pään akupunktiopisteiden painelu rauhoittaa mieltä. Käsistä kolme eri meridiaanikanavaa nousee hartioita myöten päähän, joten ne voivat olla yhteydessä niska- ja hartiajumeihin.

Shiatsu-hieronta: Niska-hartia-kädet -selkä 60 min                      50 €

Hoidossa käsitellään edellisen hoidon mukaisesti niska-hartia-alue, kädet ja koko selkä.

Shiatsu-hieronta: Koko kehon käsittely (lyhyt) 90 min                 70 €

Hoidossa käydään edellisten lisäksi jalat etu- ja takapuolelta.

Shiatsu-hieronta: Koko kehon käsittely (pitkä) 120 min               80 €

Hoidossa käydään läpi koko keho mukaan lukien vatsan seutu ja hoidossa syvennytään eri kehon osiin tarkemmin.

Koko kehon käsittelyt tasapainottavat ja harmonisoivat kehoa syvällisemmin ja kokonaisvaltaisemmin kuin tiettyyn kehon osaan keskittyessä.

Shiatsu-hieronnassa voi keskittyä myös tietyn vaivan hoitoon, kuten issias tai räätälöidä hoito asiakkaan toiveiden mukaan ja keskittyä tiettyyn kehon osaan, kuten jalat.

 

Taustaa

Seitai-Shiatsu 

Seitai Shiatsu on monipuolinen, tuhansien vuosien kokemusperäiseen kansanperinneviisauteen perustuva kokonaisvaltainen hoitomenetelmä. Seitai Shiatsun kehitti Mestari Kiyoshi Kato, joka perustuu traditionaaliseen orientaaliseen hoitotieteeseen ja kansanparannukseen sekä vanhaan japanilaiseen hoitoperinteeseen. Hoito perustuu elämän laadun kohentamiseen, terveyden ylläpitämiseen, sairauksien ehkäisemiseen sekä erilaisten vaivojen parantamiseen. Peruskäsittely tukee monenlaisten vaivojen hoidossa, auttaa ylläpitämään perusterveyttä ja ennalta ehkäisee sairauksien syntyä.

Kauko Uusoksa(uusoksa.fi) opiskeli Mestari Katon oppilaana ja alkoi opettamaan seitai shiatsua Suomessa vuonna 1986. Olen itse opiskellut Kaukon opissa.

Shiatsu-hieronnasta yleisesti

Shiatsu hieronta on kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva, Japanissa syntynyt hoitomuoto. Hoidossa hierottavalla on mukavat, pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet päällä. Shiatsu on kokonaisvaltainen vartalohieronta, joka perustuu kehon energiakanavilla (meridiaaneilla) sijaitsevien akupunktiopisteiden paineluun ja käsittelyyn. Hieronnassa käytetään pääsääntöisesti peukaloita (Shiatsu tarkoittaa kirjaimellisesti ”peukaloilla painamista”), mutta hoidossa voidaan käyttää myös polvia, kyynärpäitä, rystysiä sekä jalkateriä. Shiatsussa yhdistyvät hieronta, venytys ja kehossa sisäisesti vaikuttavien pisteiden käsittely aktivoivaksi ja mieltä rentouttavaksi kokonaisuudeksi.

Historia

Shiatsun alkuhistoria voidaan johtaa muinaiseen Anmo hierontaan, josta löytyy mainintoja jo Shang Dynastian ajalta (1600-1100 eaa). Tang Dynastian aikaan Kiinan kulttuurivaikutus levisi naapurimaihin ja Anmo hieronta esiteltiin Japanissa, jossa se kehittyi omaan suuntaansa ja sai nimityksen Anma. Myöhemmin Anma hieronnan pohjalle kehittyi nykyisin Shiatsuna tunnettu kehonkäsittelymenetelmä. 1900-luvun alussa Japanissa päätettiin ottaa käyttöön, muiden kulttuurimuutosten ohella, länsimaalainen lääketiede. Vanhat hoitomuodot kuitenkin säilyttivät asemansa tavallisen kansan keskuudessa. Perinteiset hoitomuodot vahvistivat asemiaan ja merkkipaaluna voidaan pitää Tamai Tampakun teosta Shiatsu Ho vuodelta 1919, joka esitteli Shiatsu-termin sekä tieteellistä taustaa tähän perinteiseen kehonkäsittelyyn. Shiatsusta on sittemmin kehittynyt erilaisia tyylisuuntia ja koulukuntia.